tag:blogger.com,1999:blog-6841337615104594541.post9201779983000257616..comments2023-10-24T13:48:18.772+02:00Comments on Eetplezier : AspergesoepNellhttp://www.blogger.com/profile/11929783666043846976noreply@blogger.comBlogger6125tag:blogger.com,1999:blog-6841337615104594541.post-16069313211236375152013-05-10T21:43:08.544+02:002013-05-10T21:43:08.544+02:00Myriam, Paul en Janny: volgens de geleerden hoort ...Myriam, Paul en Janny: volgens de geleerden hoort het ook zo, dat meekoken van de schillen. Persoonlijk vind ik het kookvocht, net als Myriam, hierdoor bitter worden. Ervaring heeft me geleerd het dus op de bovengenoemde manier te doen. Maar zoals altijd: smaken verschillen. Gelukkig maar.Nellhttps://www.blogger.com/profile/11929783666043846976noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6841337615104594541.post-23093171803323713002013-05-10T21:17:34.182+02:002013-05-10T21:17:34.182+02:00Ik ga dan nog verder door de afvalschillen en onbr...Ik ga dan nog verder door de afvalschillen en onbruikbare harde stukken mee te koken met de asperges, daardoor krijg je een nog sterkere bouillon, waardoor de soep nog smakelijker wordt.Janny de Roohttps://www.blogger.com/profile/13447391106132261035noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6841337615104594541.post-66054010398668858862013-05-10T11:34:18.537+02:002013-05-10T11:34:18.537+02:00Ik koop voor aspergesoep (sec) 2e kwaliteit-asperg...Ik koop voor aspergesoep (sec) 2e kwaliteit-asperges.<br />Maar in alle gevallen kook ik de losse schillen mee voor de basis van de soep ...Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/14206927195825482005noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6841337615104594541.post-26446621042484970142013-05-09T23:55:30.224+02:002013-05-09T23:55:30.224+02:00Ik koop asperges altijd per twee kilo: één kilo om...Ik koop asperges altijd per twee kilo: één kilo om te eten (waarvan ik het kookvocht bewaar) en één kilo (stukken) voor soep. De kopjes hou ik apart, de rest snij ik in stukken, 10 min. koken en pureren. En verder doe ik het zoals jij: met een roux en het kookvocht van de (eet)asperges + de gepureerde asperges. Kippenbouillonblokje en de kort gekookte kopjes erbij, en een flinke scheut room. Heerlijk!<br />Veel mensen maken soep van schillen maar die vind ik te bitter. MyriamChttps://www.blogger.com/profile/15703522714486607435noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6841337615104594541.post-26053608672421781672013-05-09T22:28:52.377+02:002013-05-09T22:28:52.377+02:00Sorry, was wel wat onduidelijk, heb het inmiddels ...Sorry, was wel wat onduidelijk, heb het inmiddels aangepast. Ik gebruik dus aspergekookvocht + (kalfs- of groentebouillon). Geloof me, de aspergesmaak blijft echt wel overheersen. Op 1 ltr soep gebruik ik zo'n 25-30 gr bloem/boter. Ik houd van licht gebonden, niet van die stijfselsoepen, brrr. Het binden doe je een beetje op gevoel dus.Nellhttps://www.blogger.com/profile/11929783666043846976noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6841337615104594541.post-40701716206247012492013-05-09T22:16:47.091+02:002013-05-09T22:16:47.091+02:00Dus na het koken van de asperges kook je eerst nog...Dus na het koken van de asperges kook je eerst nog dit in om een geconcentreerde aspergebouillon te krijgen?<br />Ik weet alleen nooit hoeveel gram bloem (en dus boter) ik nou nodig heb wanneer ik 1,5 liter (geconcentreerde) bouillon heb ...Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/14206927195825482005noreply@blogger.com