Ingrediënten
500 gr gele courgettes
schil en sap van 1 citroen
3 eetl olijfolie
1 theel kurkuma
1 ltr kippenbouillon
100 gr basmatirijst
Maldon zeezout
peper
Bereidingswijze
Snijd de courgettes – was ze als je wilt, maar schil ze niet – in plakken van een halve centimeter dik en daarna in blokjes.
Giet de olie in een pan, doe er de stukjes courgette en citroenschil in, roer alle stukjes om tot ze een vet filmpje hebben en bak ze 5 minuten op een laag pitje tot ze zacht beginnen te worden. Roer in die tijd af en toe.
Roer de kurkuma erdoor, giet de bouillon en het citroensap in de pan en doe rijst erbij.
(Zelf laat ik de rijst er in deze fase nog uit, zodat ik de soep na garing van de courgettes kan blenderen).
Laat de soep zonder deksel op de pan 20 minuten koken, of tot de courgettes en rijst gaar zijn.
(Blender de soep, zo je wilt. En voeg de rijst toe. Kook tot de rijst gaar is).
Proef hoeveel zout en peper er in de soep moet.
Laat de soep een beetje afkoelen voor gebruik.
Lekker met wat zuurdesembrood.
Bron: Voor altijd zomer - Nigella Lawson
Oh, nou snap ik waar ik het van heb, we aten gisteren pompoensoep! Heerlijk Nell, dat ga ik eens maken.
BeantwoordenVerwijderenBlijheidssoep. Wat klinkt dat heerlijk. Alleen al door die naam moet het wel verrukkelijk gaan smaken. Fijn recept Nell, zeker in deze grauwige dagen, nu we nog zo moeten wennen aan de herfstluchten!
BeantwoordenVerwijderenJammer....de groeiperiode van gele courgettes is net voorbij...maar zal je recept opslaan voor een volgend jaar....! Ik denk dat het pompoensoep gaat worden vanavond....!
BeantwoordenVerwijderenHeerlijk comfort food-soepje!
BeantwoordenVerwijderenAls je de rijst meekookt en ook door de blender doet dan krijg je juist een heerlijk gebonden soepje
BeantwoordenVerwijderen