Voor circa 36 stuks
Ingrediënten:
200 gr zachte boter
200 gr lichte basterdsuiker
1 ei, geklopt
300 gr bloem
4 eetl cacao
200 gr amandelspijs
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 190°.
Vet twee grote bakplaten licht in.
Klop met een mixer de boter en suiker licht en luchtig.
Klop het ei er goed door.
Zeef de bloem en cacao boven het mengsel.
Roer het met een pollepel tot alle bloem is opgenomen in het mengsel en kneed het met schonen handen tot een vrij zacht deeg.
Rol met een deegroller voorzichtig de helft van het deeg uit op een met bloem bestoven werkvlak tot een dikte van ca. 5 mm.
Steek met een gladde of gekartelde uitsteekvorm 36 rondjes uit.
Rol het deeg zo nodig opnieuw uit.
Snijd de amandelspijs in 36 gelijke stukken.
Rol deze tot balletjes, druk ze enigszins plat en leg ze op elk deegrondje.
Rol het resterende deeg uit, snijd nogmaals 36 rondjes uit en leg deze op de amandelspijs. Druk de randen goed aan.
Bak de koekjes 10-12 minuten, tot ze gerezen zijn en van boven beginnen te scheuren. Laat ze afkoelen op de bakplaat en leg ze daarna op een rooster.
Eventueel te garneren met streepjes witte chocolade.
Opm: mijn deegje was iets te zacht en hoewel ik er nog wat bloem doorheen gespateld heb, liepen ze een beetje uit op de bakplaat. is te zien aan de iets te bruine randjes. Naar het midden toe werden ze steeds lekkerderderderder.
bron: Chocolade lekkernijen - Christina France
Gek hè, ik zou juist die doorgebakken randjes lekker willen afknabbelen ... ben blij dat ik hier een banketbakker heb die niet moeilijk doet en gewoon los z'n amandelspijs (en gisten) verkoopt.
BeantwoordenVerwijderenDeze koekjes zien er wel heel erg lekker uit. Vooral met die amandelspijs erin, super!
BeantwoordenVerwijderen