woensdag 31 oktober 2012

Pompoensoep met een Oosterse twist

 
31 oktober. Halloween. Griezeldegriezel. Heksen. Vleermuizen. Bloed. Vuur. Kwaad. Boze geesten. Vampieren. Trick or treat. Brrrrrrrrrrrrrrr.

En na al die spookhuisachtige taferelen is er tijd voor soep. Vanzelfsprekend gemaakt van pompoen. Met een pikante Oosterse twist. Want pompoen zonder pit is als het leven zonder lach.
Met dank aan buuf voor het recept.

1 middelgrote pompoen, geschild en in stukjes
2 uien, in grove stukjes
3 tenen knoflook, fijngehakt
2 middelgrote wortelen, in stukjes
1 puntpaprika, in stukjes
1 grote aardappel, in stukjes
stukje verse gemberwortel (circa 3 cm) geschild en geraspt
½ theel chilipoeder
½ theel komijnzaad fijngewreven
1 theel provencaalse kruiden
½ thee sambal oelek
2 eetl verse koriander, fijngesneden
crème fraiche
4 eetl olijfolie
circa 1 liter bouillon
peper, zout

In een grote pan de olie verhitten en de uien fruiten.
Als de uien glazig worden, de knoflook meefruiten. Pas op voor verbranden!
Voeg de gemberrasp toe.
Voeg nu de pompoen, wortel, aardappelen en paprika toe. Roer goed door.
Voeg chilipoeder, komijnzaad en provencaalse kruiden toe.
Laat alles circa 10 minuten zachtjes stoven.
Voeg (groenten)bouillon toe tot de groenten net onder staan.
Breng aan de kook en laat alles op een laag vuur 30 – 45 minuten zachtjes koken.
Blender de soep.
Maak af met peper, zout, sambal en verse koriander.
Lekker met naan- of olijvenbrood.

3 opmerkingen:

  1. Ik heb ook zin aan soep, de rest hier thuis alleen niet. Misschien als voorgerechtje? (chique doen)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Zo is voor mij pompoensoep op z'n lekkerst met een beetje Oosterse pittigheid erin. Alleen pompoen, vind ik altijd een beetje flauw.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wij zijn ook dol op pompoensoep en om het ietsje simpel te houden, fruit ik een flinke eetlepel rode thaise curry mee.
    Dat geeft ook meteen pit en een lekker smaakje.

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...