Deze dag hing aan elkaar van sellotape en prikkeldraad. Kleverig. Stekelig. Ik ga jullie er verder niet mee vermoeien. In de loop der jaren heb ik geleerd om de uitgestippelde route van die dag te verlaten en op mijn gevoel en intuïtie verder te varen.
Ook op eetgebied heeft een ander zo zijn consequenties. Lagen er nog volop gebraden gehaktballetjes en dito groenten in de koelkast, nee, mevrouw Eetplezier had dringend behoefte aan, laten we zeggen, tegendraadse pittigheid. Vuur wilde ze voelen. Volle vaart vooruit. Alle zeilen bij. Roeien met de riemen die je hebt. Dat soort geneuzel.
Dat alles resulteerde in de volgende mieschotel voor 2 personen.
5 cm ragfijn gesneden serehstengel
1 ragfijn gesneden rode lombok
2 ragfijn gesneden knoflooktenen
bosje stengelui, in stukjes
3 á 4 wortelen, in stukjes
1 kleine courgette, in stukjes
vlees naar smaak (in mijn geval een kapotgesneden gehaktballetje)
Begin met de peper, knoflook en sereh aan te bakken in flink wat olie. Oppassen dat er niets verbrandt! Voeg daarna de courgette en wortelen toe en als laatste de stengelui. Deze mag best nog zijn bite houden. Flink wat japanse sojasaus erbij en door elkaar mengen met de gewelde en/of gekookte mie.
Zo simpel! Zo achttien tien tweeduizend elf.
Klinkt weer uitstekend Nell!
BeantwoordenVerwijderenLekker recept voor mie;)
BeantwoordenVerwijderen