Pit dus. Liefst ook een beetje in mijn voeding. Met dit gerecht kun je naar hartenlust spelen met vuur. Hoe kleiner de pepers, hoe heter. Opgepast dus met madame Jeanette, de rode of gele lampionachtige pepers! Voor alle pepers geldt: door de puntjes en de zaadjes te verwijderen, verdwijnt al een groot deel van hun pit.
1 ltr kippenbouillon
1 knoflookteen fijngehakt
1 stengel sereh
rode peper (naar keuze dus)
6 bosuitjes
flinke bos wilde spinaziebladeren
4 worteltjes
noedels
Kerf de serehstengel over de gehele lengte in met schuine sneden. Dit om meer smaak af te geven.
Hak de pepers en knoflook ragfijn. Laat sereh, knoflook en peper(s) ten minste 1 uur trekken in de bouillon. Verwijder daarna de sereh.
Snipper de bosuitjes.
Snijd de wortel in kleine blokjes en de spinazie in dunne reepjes.
Kook de groenten in 5 minuten gaar in de bouillon.
Laat er tot slot de noodles of eiermie in wellen.
Breng op smaak met naar keuze zoete of zoute sojasaus en/of vissaus en/of gembersaus.
Serveer met nog wat fijngehakte bosui erover.
Héét!!
hmm....heerlijk! Soep is altijd goed! :p Kijk binnenkort ook op mijn weblog, als je eens een Vietnamese soep wilt maken:)
BeantwoordenVerwijderen