donderdag 22 maart 2012

Spring is in the air

Zolang de R in de maand zit, baal ik als er sla in mijn Biologische Groentetas zit. Ik blief geen sla in  de winter. Als de maand maaRt echter zonder enig geroer van zijn staart, zich van zijn allerbeste kant laat zien en volop zonneschijn over ons uitgiet, denk ik daar opeens heel anders over.

Jeuhhhhh, eikenbladsla roep ik vanmorgen enthousiast als ik de tas openmaak. Vanavond eten we  lentesalade. In mijn gedachten verzamel ik de ingrediënten: sla, paprika, komkommer, tomaatjes, feta en een eetrijpe avocado. Knapperige pistoletjes, de Aubelse roomboter en een stevig glas rode wijn doen de rest.
En o ja, ik heb de tomaatjes eerst een klein uurtje in de oven op 120° laten drogen met wat olijfolie en grof zeezout. Hierdoor worden ze extra smakelijk.

Nu de zon zo uitbundig schijnt, kruip ik glimlachend uit mijn winterholletje, vang met beide handen zonlicht op, veeg de allerlaatste winterslaap uit mijn ooghoeken en durf weer ongeremd van het leven te genieten. Till next year, winter!


3 opmerkingen:

 1. Je salade ziet er zonnig uit! Die ovengedroogde tomaatjes smaken zo heerlijk.Ik hoop met jou dat het weer zo blijft en dat het echt voorjaar wordt. Maar je kent het gezegde : "Maart roert zijn staart".

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ziet er werkelijk heerlijk uit, je hebt me op een idee gebraht, dit komt zondagavond op het menu te staan
  Geniet vooral heerlijk van de zon, Manon

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Helemaal mee eens! Ik ben ook niet z'n sla-eter in de winter. Soep is dan mijn sla, zeg maar. Zo eet ik ook geen appels in de winter, omdat ik er een hekel aan heb om dan in iets kouds te bijten (hmm, dat is misschien best raar).

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...