zondag 29 april 2012

Leftover cooking

Wat doet een mens als de groentelade van je koelkast vol ligt met allerhande restjes? Dan snijd ik dat allemaal in blokjes, bak ze en stop ze daarna in een kruidige kerriesaus. Altijd goed, veel gezondheid en een smaakvolle saus die het goed doet bij witte rijst.
Vandaag gebruikte ik: 3 wortels, 3 stengels bleekselderij, 1 paprika,  1 courgette en 2 tomaten. Maar de samenstelling kent vele variaties. Vorige keer zat er prei, broccoli, wortel en venkel in. The sky is the limit, of zo iets.

Een kerriesaus is ook o, zo simpel. Fruit in 25 gr boter (da’s veel, ja, maar komt goed, komt goed) een uitje en een knofje. Voeg op het laatst een eetlepel garam masala toe. Oppassen nu, geen te hoog vuur gebruiken. Roer er 25 gr bloem door. Laat de bloem even garen en voeg dan ½ liter kippenbouillon toe. Blijven roeren tot een gladde saus ontstaat. De (gebakken) groenten erin en nog even laten doorpruttelen. Proeven nu. Misschien nog wat peper, zout, ketjap, gembersiroop, currypasta?
Als de saus te dik is, kun je er nog wat melk aan toe voegen. Makkelijk zat allemaal. Nu alleen de naam nog ……

2 opmerkingen:

  1. Lekker Nell! Ik had toevallig vandaag ook een stukje over 'left overs', ik maar daar graag lekkere snoepdingen van voor bij de lunch. Jouw recept voor kerriesaus vind ik ook heel geslaagd, ga ik eens maken met zoutarme bouillon. Dank je wel!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. @Martine, ik kook altijd zoutarm. Mijn kippenbouillon of groentebouillon vries ik in en er zit beslist weinig zout in. Zoutloos gaat me iets te ver, maar een beetje minder zout vind ik echt niet erg. En ja, dit groenteragoutje smaakt altijd top.

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...