donderdag 20 december 2012

Zoet kerstpakket van Kelly

 
Ik kan dan wel geen echte bak*ster* zijn, ik geniet wel altijd volop mee van al die oogverblindende creaties op patisseriegebied die mijn medebloggers maken.

Kennen jullie Kelly van Kell’s Kitchen? Zij presteert het om bij mij het water in de mond te doen lopen. Kijk maar eens bij haar madeleines met lavendel. Of bij die grappige Halloween cupcakes. Om nog maar te zwijgen over die appetijtelijke Oreo brownies.
Kelly vroeg op haar blog naar het favoriete dessert van haar lezers. Hiermee viel ook nog eens een leuk prijzenpakket te winnen.

Mijn winkansen zijn in het verleden nooit zo groot gebleken, maar ik wilde wel graag melding maken van mijn favoriete dessert, nl een mooie, grote schaal met vers gesneden fruit, als afsluiter na al het calorierijke Kerstgeweld. Mocht ik onverhoopt het pakket toch winnen, had ik al een bestemming in mijn hoofd. Het is tenslotte bijna Kerstmis, nietwaar? Vrede op aard’ aan à-à-à-al-le mensen, zongen wij vroeger in de tijd dat wierook en wijwater nog gemeengoed waren. En al ging ik bijna over mijn nek van die kleffe hostie die altoos als een prop oud papier tegen mijn gehemelte aan bleef plakken, ik vouwde desondanks devoot mijn handjes en probeerde wanhopig een zinvollere Kerstgedachte te bedenken dan alleen die sappige rollade of dat heerlijke ijsdessert met warme chocoladesaus bij thuiskomst.

Ik dwaal af, geloof ik. Om kort te zijn: het pakket met snoeperijtjes dat Kelly de winnaars in het vooruitzicht had gesteld, kwam mij, samen met nog twee anderen, toe. Looft den Heer! Kennelijk hebben mijn vroegere boetedoeningen met terugwerkende kracht gewerkt. Nooit iets gewonnen, maar na 56 jaar keert warempel het tij. Mijn dank is groot, Kelly!

Dit snoeppakketje gaat naar twee schatjes van kinderen die samen met hun zorgzame en hardwerkende moeder heel hard hun best doen een goed en gelukkig leven op te bouwen. In harmonie met elkaar, zonder tussenkomst van die gemene buitenwereld die zich dat leven heel anders voorstelt. Dat is knokken voor een beter bestaan; dat is vechten voor het welzijn van je kinderen, dat is zorgen, piekeren, werken en weer zorgen. Om ooit, over twintig jaar, de zekerheid te hebben dat je het destijds (lees: nu) goed hebt gedaan. Lieve M., J. en M.: geniet ervan!
4 opmerkingen:

 1. Nell, wat heb je mij een leesplezier verschaft dit jaar.
  Ik wens je fijne Kerstdagen (zonder stress) een leuke jaarwisseling en dat het voorjaar en het licht weer snel mogen komen.

  Schrijf je gewoon verder in 2013..

  Hartelijke groet,
  Anna

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hartelijk dank, Anna, voor je lieve compliment. Ik doe mijn best om ook volgend jaar mijn blog opnieuw te vullen met allerhande wetenswaardigheden.
  Ik wens jou en de jouwen ook heel fijne feestdagen en bovenal een een goed nieuw jaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Lieve Nell,

  Wat ontzettend leuk dat je hier een blogpost aan hebt gewijd. Ik ben heel blij dat jij als 1 van de winnaars uit de bus bent gekomen. Ik vind het zo'n lief gebaar dat je het zoete Kerstpakket aan M., J. en M. hebt gegeven: wat mij betreft echt de ultieme kerstgedachte! Ik hoop dat ze er heerlijk van genieten.

  Nu na 56 jaar het tij is gekeerd ;-), moet 2013 wel echt 'n topjaar worden! Fijne Feestdagen.

  Liefs,
  Kelly

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Vanzelfsprekend dat ik na het winnen van je leuke pakket hier aandacht aan wilde besteden! Zo leuk om ook eens iets te winnen.
  Even vanzelfsprekend is het om te delen. M., J. en M. gaan er zeker van genieten, daar ben ik van overtuigd.
  Ik wil jou en je gezin/familie ook heel mooie feestdagen toewensen. Met een nieuw jaar vol gezondheid en smakelijke hapjes!

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...