woensdag 13 november 2013

Over Awards en Rothschilds

Normaliter heb ik het niet zo hoog op met medailles, onderscheidingen en andere tekenen van verdiensten. Nog minder met mensen die denken hun status af te kunnen meten aan het aantal diploma’s en behaalde successen. Of aan die glanzende BMW op de oprijlaan, de Rolex om hun pols, kunst aan de muur of het aantal vrinden waarmee ze moeiteloos een flesje Rothschild 1982 leegslobberen.

Maar goed, ik wil geen moraalridder spelen; ik wil alleen het liefst dat mensen zichzelf zijn. Zonder enige vorm van pretentie. Dat ze hun ware aard tonen. Dat ze hun dromen, angsten en blijdschap willen delen. Want echt, er bestaan geen verschillen tussen ons, uiteindelijk hebben we allemaal maar één zekerheid: over honderd jaar zijn wij er geen van allen meer. Ja, geldt ook voor jou. Zo simpel is dat. Laten we ons in de tussen liggende tijd vasthouden aan uitspraken als what goes up, must comes down.

Bij  het toebedeeld krijgen van een Liebster Award ligt dat allemaal net even anders. Hij is virtueel, ik kan hem niet opspelden en me dus ook niet prikken. Bovendien is het gebaar erachter ontzettend aardig. De gever wil een collega-blogger voor even in de schijnwerpers zetten. Ik kreeg hem van Marion van http://marionskitchenstories.blogspot.nl/. Dank je wel, Marion. Hier zijn de antwoorden op je vragen.

Waarom ben je zo geïnteresseerd in eten en koken?
Tja, soms denk ik weleens dat ik geboren ben met in mijn linkerhandje een vork en in het rechterhandje een pen. Eten en schrijven zijn twee zaken die voor altijd onlosmakelijk met mij verbonden zijn.

Wat vind jij het belangrijkste als je een nieuw recept uitprobeert?
Bij een nieuw recept, vooral als het van een getalenteerde chef is, zal ik altijd alles zo nauwkeurig mogelijk opvolgen. Bij een tweede of derde keer, durf ik er mijn eigen draai aan te geven.

Lees je veel blogs van  andere bloggers en waarom?
Ik heb meer dan honderd foodgerelateerde blogs onder mijn favorieten staan. Liefst zou ik ze dagelijks allemaal lezen, helaas ontbreekt daarvoor de tijd. Stuk voor stuk kunnen ze me enorm inspireren.

Wat doe je om je kook- en / of bakkunsten te verbeteren?
Veel tijd in de keuken doorbrengen. Hoewel ik de hoop op beter bakwerk voor altijd heb overgedragen aan mijn eigen Thuisbakker. Hij is daar veel handiger in dan ik.

Hoeveel kookboeken staan er in je kast?
Een honderdtal. Van Nigella Lawson tot Elizabeth David. Maar ook Nigel Slater, Giorgio Locatelli en Claudia Roden. Als ik er teveel krijg, verkoop ik de oudste weer.
Stelregel in huize Eetplezier is: iets nieuws erin, iets ouds eruit.

Als je een artikel mocht schrijven voor een blad, welk blad zou je dan kiezen en waarom?
Moeilijke vraag. Ik voel me niet zo snel betrokken bij een bepaald magazine.

Binnenkort is het weer Sinterklaas. Wat staat er op jouw verlanglijstje?
O. Bestaat Sinterklaas nog? Alles wat ik verlang, probeer ik vandaag te verwezenlijken. Gisteren is verleden tijd en morgen bestaat bij de gratie van je fantasie.

Noem een ding dat je anders zou willen zien in je keuken.
Zie boven.

Wanneer bedenk je wat je ’s avonds gaat eten?
Ha, leuke vraag. Tijdens het inslapen denk ik meestal na over mijn allereerste activiteit van de volgende dag. Meteen gevolgd door een planning voor de avondmaaltijd.

Welk kookboek zou je nooit willen missen?
De complete kok van Lyn Hall. Niet zo erg bekend hier, maar ik heb er al veel recepten met groot succes uit gemaakt.

Welk recept van je eigen blog maak je met Kerstmis 2013?
Nu al nadenken over Kerst 2013? Nee, echt niet ….

Tot zover de vragen. De bedoeling is dat ik de Award nu weggeef aan vijf andere sympathieke bloggers. Daar gaan we:

Ageeth eet en kookt, http://www.ageetheetenkookt.blogspot.nl/
Kaat’s Keuken, http://www.kaatskeuken.nl/
Gewoon, lekker Gewoon,  http://gewoonlekkergewoon.blogspot.nl/
Zeeuws Knoopje, http://zeeuws-knoopje.blogspot.nl/
Cuberdon en Macaron, http://cuberdon-macaron.be/

Ik heb vijf vragen voor jullie.
1) Wie is voor jou de perfecte tafelgenoot?

2) Als je kookt voor vrienden, wat maak je dan? En hoe moeilijk maak je het jezelf?
Ga je voor gezelligheid voorop of sloof je jezelf uit?

3) Wat is je lievelingsservies? Heb je ook familiestukken in je kast staan? En wat is het verhaal erachter?

4) Bestaat er in jouw regio een specifiek streekgerecht en zo ja, wil je dat eens omschrijven? En heb je dit gerecht ooit zelf proberen te maken?

5) Wie is  je favoriete chef van dit moment?

Ik hoop dat jullie ook weer de moeite willen nemen om de Liebster Award door te geven. Waarvoor dank.

4 opmerkingen:

  1. Hé Nell, ik ben niet zo vd kettingbrieven maar dit is natuurlijk ganz lieb!
    Bedankt, ik ga op mijn gemak wat blogs uitkiezen en wat vragen verzinnen.
    Wordt vast niet zo poëtisch als bij jou!
    Gr, Gerry

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een verrassing! Daar ga ik eens voor zitten.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dank je wel! Wat een eer! Ik ga je vragen zeker beantwoorden, het doorgeven, dat laat nog even op zich wachten.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. In ontvangst genomen; http://ageetheetenkookt.blogspot.nl/2013/11/doe-je-niets-geks.html

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...