Met verbazing keken we naar het eindeloos fijnwrijven van de couscous tussen de koele handen van de fleurig geklede vrouwen en het nauwgezet rangschikken van alle groenten. Intussen was het een kakefonie van jewelste! Ik heb nog nooit zo veel en vooral ook zo drúk horen praten. Het werd een feest dat zijn weerga niet kende. Het eten was smakelijk, kruidig, verrukkelijk, de mensen om ons heen vrolijk en innemend. Er werd gelachen, gedanst en gedeeld.
Gelukkig is er in de loop der tijd in Nederland, met name op eetgebied, veel veranderd. De Honig macaroni van weleer heeft plaats gemaakt voor orecchiette en pappardelle; basilicum is net zo vanzelfsprekend geworden als de traditionele peterselie en de aardappelen zijn vervangen door exotisch klinkende namen als bulgur en quinoa.
Couscous, dus. Ook voor de “rulheid” daarvan is een oplossing gevonden. Alfez heeft een parelcouscous op de markt gebracht en die geeft een fijne bite. Heerlijk spul om een salade mee te maken.
Couscoussalade voor 2 personen:
3 stengels bosui, in ringetjes
200 gr. sugar snaps, kort geblancheerd en in stukjes
een handvol zwarte olijven, in dunne plakjes
vier Roma- of Tasty Tom tomaten, ontdaan van zaad, in stukjes
handvol basilicum, in dunne reepjes
handvol munt, in dunne reepjes
150 gr fetakaas, verkruimeld
Maak een dressing van je beste olijfolie, mosterd, peper zout, citroensap. En schep alles door elkaar.
Dat ziet er heerlijk uit Nell!
BeantwoordenVerwijderenDsnk je, Karin! En sterkte daar .... X
VerwijderenDank je voor je recept. Stond nog op mijn lijstje om te maken: couscoussalade.
BeantwoordenVerwijderenGebruik rustig je eigen fantasie bij deze salade. Couscous is zo neutraal dat het echt met van alles te combineren valt.
VerwijderenEn hoeveel gram couscous gebruik je?
BeantwoordenVerwijderen@Tony, voor 2 personen gebruik ik zo'n 150 t0t 200 gr. Op die manier dient het als hoofdgerecht.
BeantwoordenVerwijderen