Ingrediënten: (2 personen)
5 middelgrote bietjes
3 bosuitjes
5 aardappelen
150 gr geitenkaas
handvol gehakte walnoten
dressing:
3 eetlepels walnotenolie (of olijfolie)
1 eetl. rode wijnazijn
1 eetl. balsamico of Luikse stroop
lik mosterd
citroensap
peper/zout
Bereidingswijze:
Warm de oven voor op 180°. Wikkel de bietjes in aluminiumfolie en laat ze, afhankelijk van de dikte, in 45 minuten gaar worden in de oven.
Als ze afgekoeld zijn, kun je ze gemakkelijk van hun schil ontdoen.
Schaaf ze in 2 mm dunne plakjes.
Kraak intussen de walnoten en hak ze grof. Snijd de bosuitjes in dunne ringetjes.
Kook de aardappelen met zout en stamp ze fijn met een klont boter of een flinke scheut extra vergine olijfolie. Het is echt niet de bedoeling dat je een supersofte puree maakt. Bij een gerecht als dit hoort een robuuste textuur. Onze Vlaamse buurtjes noemen dit stoemp. Een mooi woord. Roer er vervolgens de bosuitjes door.
Schep de aardappelstamp in een ronde kookvorm. Leg er de bietenplakjes op.
Verwijder de vorm en verdeel er de geitenkaas over.
Sprenkel de dressing erover. Werk af met de gehakte walnoten.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten