Als je plotseling vreselijk veel trek krijgt in pompoensoep en je hebt toevallig van alles in huis, maar géén pompoen, dan biedt deze soep uitkomst. Het is echt verbazingwekkend hoe de smaak hiervan doet denken aan pompoen. Waarschijnlijk is dit te danken aan de toevoeging van de kruiden, zoals komijn en kaneel. Een wonderlijke transformatie! Of: hoe wortel en prei een perfect huwelijk aangaan.
Ingrediënten (voor 2 personen):
1 eetl olijfolie
1 teen knoflook, geplet
½ rode chilipeper, ragfijn in ringetjes gesneden
¾ theel gemalen komijn
½ theel gemalen koriander
mespuntje kaneel
1 grote winterpeen (of 2 kleine), geschild en in blokjes
1 prei, in ringen gesneden
600 à 700 ml groentebouillon
handje dille, fijngehakt
100 ml volle yoghurt
Bereidingswijze:
Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit hierin zachtjes de knoflook, chilipeper, komijn, koriander en kaneel.
Voeg de wortel en prei toe en schenk de bouillon erop.
Breng aan de kook, leg een deksel op de pan, draai het vuur laag en laat zachtjes 30 minuten koken.
Pureer de soep en haal hem, als je van heel fijn houdt, eventueel door een zeef.
Breng evt. verder op smaak met zout en versgemalen peper.
Roer de dille samen met een snufje zout door de yoghurt.
Serveer de wortel-preisoep met een schepje dilleyoghurt.
Bron: I ♥ groente – Janneke Vreugdenhil
Klinkt lekker!
BeantwoordenVerwijderenDe soep smaakte ook prima, Marion. En makkelijk te bereiden.
BeantwoordenVerwijderenGistermiddag winterwortel en prei uit de tuin gehaald en deze heerlijke soep gemaakt!
BeantwoordenVerwijderenBedankt voor het recept, deze gaat in de map.
Ik zag 'Comfort food' al in de boekenlijst staan, ook weer een heerlijk boek.......
Leuk Karin, om te horen dat deze soep ook bij jullie in de smaak viel. Comfort Food van Janneke heb ik ook, maar I love groente is momenteel favoriet bij me.
Verwijderen