vrijdag 16 september 2011

't Hof Welgelegen - Middelburg

Er is de behoefte om lekker en puur te eten. Er is de morele plicht om niet alleen goed voor onszelf te zorgen, maar tevens voor onze medemens. Er is maar één aarde en wij mensen, dienen verantwoord om te gaan met alles wat bloeit en groeit. Belangrijke sleutelwoorden zijn dan duurzaam, groen, biologisch. Ik wil niet als moraalprediker overkomen, dus stort ik mij, na dit gezegd te hebben, meteen weer in de culinaire en dus smakelijke details.

Op rustige nazomerdagen als gisteren komen bovengenoemde sleutelwoorden samen op een plek als http://www.thofwelgelegen.nl   t Hof Welgelegen is een monumentale boerderij uit 1622, waar sinds juni 2009 een groentewinkel gevestigd is. Op het omliggende land worden biologische  groenten geteeld. De jonge ondernemers Ard en Esther van de Kreeke timmeren hard aan de weg om ‘t Hof Welgelegen de moestuin van Middelburg e.o. te laten worden. Inmiddels nemen veel restaurants hun groenten en fruit bij deze onderneming af. Ook de keukenbrigade van brasserie de Drukkerij in Middelburg (http://www.de-drvkkery.nl/index.php/brasserie/lunchkaart), werkt inmiddels met de biologische groenten van Hof Welgelegen. Tezamen met de biologische zuivel van http://www.schellach.nl/, het rustieke brood van Menno (http://www.vanmenno.nl/vanmenno/welkom.html)  en de vele vleesloze gerechten, is de brasserie hiermee dé plaats voor iedereen die bewust en gezond wil eten.

Sinds eind 2010 is ’t Hof Welgelegen zorgboerderij geworden. Ze bieden hiermee leerwerk trajecten aan en dagbesteding voor mensen die problemen hebben om in een normale baan aan het werk te blijven.

In de zomer worden er diners georganiseerd, waarbij gerenommeerde chefkoks acte de presénce geven. Een groot succes, gezien de snelheid waarmee de reserveringen wegvliegen. Dan is er het befaamde GroenteTas abonnement. Aan ruim 300 klanten worden er door heel Walcheren en Zuid-Beveland groente geleverd. En het aantal abonnees groeit nog wekelijks.

Enfin, ik kan nog even doorgaan met dit lyrische geleuter, maar als het tot de mogelijkheden behoort, kun je er het beste zelf een kijkje gaan nemen. Op dinsdag, donderdag, en zaterdag is de tot winkel omgebouwde boerenschuur geopend. Je vindt er eerlijke, authentieke producten als winterpostelein, pastinaak, groene kool, snoeptomaatjes, bietjes in allerlei kleuren en nog veel meer. Bij het zien van zoveel heerlijkheden, vult mijn hoofd zich als vanzelf met maaltijdideeën. Met een tas vol supergezonde vitamienenbommetjes verliet ik dan ook gisteren intens-tevreden het erf. Komend weekend wordt er weer volop gesmikkeld in huize Eetplezier.

1 opmerking:

  1. Nell! Ik ben er gisteren ein-de-lijk geweest: wat een heerlijkheid! Wat bedankt voor de tip!

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...