zaterdag 10 september 2011

Torres Mas Rabell

Zoals bekend ben ik een groot liefhebber van Torres’ wijnen. In de zomer is de Casta Rosado of de Santa Digna rosé mijn grote favoriet en in de winter ligt mijn wijnrekje vol met flesjes gegist rood druivensap. Hun assortiment wit bestaat veelal uit de chardonnay, dat mag allemaal mijn deur voorbij gaan, maar dat rood …….hmmmm, yammie. Atrium, Gran Coronas, Mas Borràs, Nerola, Santa Digna, ze zijn allemaal de revue gepasseerd in huize Eetplezier.

Vandaag een nieuwe telg verwelkomt en goed bevonden: de Mas Rabell Tinto. Wijn gemaakt van de druivensoorten cariñena en garnacha tinta.
De smaak doet denken aan bramen, bosbessen en in de verte een vleug zoethout .  Sappig en diep donkerrood. Na opening vind ik hem wel snel achteruit gaan, met name in de hout- en droptonen. Snel opdrinken dus maar ;-))
Misschien geen allemansvriend, maar wel een perfecte begeleider voor een divers aantal gerechten. Als aperitief trouwens ook niet te versmaden.

Al meer dan drie eeuwen lang is de familienaam Torres met wijn verbonden. De kennis en liefde voor wijn is van generatie op generatie overgebracht. Deze traditie heeft samen met de toekomstvisie van Torres ervoor gezorgd dat zij haar wijnen naar meer dan 120 landen exporteert.
Torres is een bedrijf dat wijngaarden heeft in Spanje (Penedés, Catalunya, Rioja) en in Chili (Central Valley).
Zelf bestel ik mijn Torres wijnen online bij http://www.wijnkoperij-eesteren.nl/ 
Met een beetje geluk vind je de goedkopere soorten ook wel bij Gall & Gall.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...