maandag 25 juni 2012

Gebakken rogvleugel


Op het menu van gisterenavond: gebakken rogvleugel. Vanwege hun reuze-formaat pasten ze bijna niet in de pan. Erg dik ook, wel 5 à 6 cm. Door echter regelmatig te bedruipen met schuimende boter, werden deze fijne stukken vis heerlijk mals. Erbij een zurig sausje van kwark,  citroen, bosuitjes en peterselie. Smullen tot mijn buikje bijna barstte. Want o, wat waren deze vleugels gróót.


6 opmerkingen:

 1. Klinkt lekker. Zitten er graten in?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heule grote graten, Paul. Echt heule grote .... da's wel een voordeel, want bij rog geen enkel klein graatje dat tussen je tanden blijft zitten. Als je een graat van deze rogvleugel in je mond/keel hebt kun je meteen door naar de SH.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik eet te weinig vis omdat ik niet van vissige vis hou, wel van bv pangafilet.

  Is deze vissig zoals kabeljauw of schelvis of anders van smaak?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @Fragrances: dank je, rogvleugel is naast tarbot hele fijne vis
  @Lot, dat klinkt ingewikkeld: niet van vissige vis houden. Ik houd zelf bijv. in het geheel niet van pangafilet. Enerzijds omdat ik dit niet "vissig" genoeg vindt, anderzijds omdat deze vis op een erg onnatuurlijke wijze gekweekt wordt en rondzwemt in bakken antibiotica. Het is een verkooptruukje van slimme producenten, dergelijke producten hebben geen ziel. Probeer volgende keer maar eens een lekker spartelvers Noordzee-visje. Ik ben bang dat je het "vissige" aan vis verwart met niet-vers en dat is dus echt heel erg vies.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Nou Nell ik heb lang op Scheveningen (op en kantoor in de buurt van de haven) en kon daar echt wel verse vis kopen in de buurt en ook op de Haagse mart, ook in restaurants aldaar gegeten en is hou dus gewoon niet erg van een vissmaak en vooral de lucht al is hij vers. Ik blijf het ook altijd zo lang ruiken aan lippen, ook als ik iets heb gegeten wat ik wel lekker vond.
  Ik eet wel weer graag mosselen, garnalen (grijse en zelf gepeld) en inktvis.

  Maar nu weet ik nog niet hoe rog smaakt

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...