dinsdag 26 juni 2012

Arbeidsvitaminen

Goedgevulde dagen … ik houd ervan. En echt niet alleen om zinloze hersenspinsels te verjagen, maar meer om lichaam en geest een goede conditie te garanderen. Toch moet ik constateren dat ik, hoewel er een overdaad is aan inspiratie, niet elke dag iets zinnigs op dit blog neerzet. Tijd blijkt eindig te zijn.

Laat op de avond toch nog een poging. Gisteren voor het eerst viskoekjes gebakken. Wat begon als een wankel experiment (had mezelf al helemaal ingesteld op een ramp van afmeting) resulteerde uiteindelijk in prima te verteren voedsel. Nee, geen foto, zo gaat dat tijdens veel-om-handen-zijnde-dagen. En kijk mama: met losse handjes. Geen recept, geen internetgeneuzel, slechts vrije fantasie.
Van de reusachtige rogvleugels had ik een restje over. Het visvlees heb ik zo fijn mogelijk gemaakt en gemengd met 1 ei, een paar eetlepels panko, fijngesneden dille en peper/zout. Ballen gedraaid en weer platgeslagen. Vishamburgers dus!
Daarna behoedzaam gebakken in wat boter. Geef het de tijd om kleur te krijgen.

Vandaag opnieuw een vrije val poging. Na een lange fietstocht langs zilte Zeeuwse wateren, niet veel energie en zin meer om te koken. Er lag een grote zak spinazie in de koeling en Philadelphia roomkaas. In de fruitmand een grote hoeveelheid mini biotomaatjes. Optelsom: uitje bakken in de wok, spinazie erbij, roeren, roeren, halve tomaatjes erbij en een halve verpakking roomkaas. Pasta erbij. Voedsaam ende gesond!

4 opmerkingen:

 1. Ze lijken me lekker hoor, die viskoekjes, ook zonder foto! Op een andere blog zag ik laatst ook al viskoekjes, hoog tijd dus om zelf eens te gaan experimenteren. Viskoekjes lijkt me nou net iets wat niet persé zout hoeft te bevatten om lekker te zijn...
  Ik begrijp dat je ze 'gewoon' gebakken hebt en niet gefrituurd? Dat idee staat me wel aan!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. @Martine, ja hoor, gewoon gebakken in de koekenpan. Ik ben geen frituurmens.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Lijkt me allebei heerlijk Nell.
  Dat is toch echt echte koken: zonder recept, lekkere smaken bij elkaar zoeken, opeten en dan concluderen dat het erg lekker was.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @Brenda, toch blijf ik maar in al die kookboeken snuffelen, alsof daar ooit hét ultieme hoogtepunt uit zal komen. Intussen weet ik ook wel dat er geen superlatieven bestaan voor gewoon "lekker".

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...