zaterdag 27 oktober 2012

Halloween Foodswap van Es' Factory

Ik ben oud. Nou ja, ook weer niet stok-, maar laten we zeggen ruim over de helft. Dus is het interne geheugen soms niet meer zo fris als dertig jaar geleden. Er dient af en toe eens op CTRL-ALT-DEL gedrukt te worden. Is niet erg, nee, noch levensbedreigend. Maar toch ….

Eergisteren kreeg ik een mail. Van Es. Iedereen die Es kent, weet dat zij bekend staat als de Grote Slinger-ophanger. Dat is haar taak in het leven en die taak voert zij met heel veel toewijding uit. En vrolijkheid. Altijd zorgen voor een ander, altijd lachen, always look at the bright side of life. Kijk, daar houd ik van. Es is een mens naar mijn hart.
We hebben elkaar nog nooit ontmoet, maar vanaf het allereerste blogje dat ik van haar las, kreeg ze een fijn, met pluche bekleed plaatsje in mijn hart. Met enorme schalen en pannen vol eten. Want daar houdt Es van. Niet van dat benauwde, maar geruststellende hoeveelheden, zodat niemand iets te kort zal komen.

De Foodswap is ook een idee van haar. De één maakt een pakket vol lekkere en leuke dingen voor de ander. De opdrachten dienen als leidraad. Een soort Sinterklaas dus. Een grappig initiatief, alleen voor mij – wereldvreemd provinciaaltje, ondergedoken in de vette klei – een brug te ver. Ik weet niet wat ik er mee aan moet. Originaliteit is hier ver te zoeken en van mijn baksels wordt niemand vrolijk.

Waar was ik? O ja, de mail: Es schrijft dat ik het extra Halloween foodswappakket heb gewonnen en of ik mijn adres wil doorgeven. Ik mail terug dat er waarschijnlijk sprake is van een misverstand. Ik heb nergens aan meegedaan of zo. Toch blijk ik gereageerd te hebben op het 3-jarig jubileum van es’Factory., waarmee ik het extra pakket kon winnen …. jie-haaaaaa!!!! Met twee vingers in m’n neus, tóch iets gewonnen, hoest mogelijk.

De elektronische postduif krijgt het even druk. Ik neuzel wat over feestjes, chaos, slingers en kerktorens, maar vergeet intussen mijn adres. Es geeft haar laptop een fijn opknapbeurtje met thee, hilarisch allemaal, maar uiteindelijk komt het goed. Zie hier het resultaat! Ik omschrijf wat ik allemaal vond in het pakket.

Halloween hè: dus een pompoen. Met broodmix voor een pompoenbrood. Zelfgebakken cakejes in de vorm van spookjes en pompoentjes (mmmm, lekker!) Home-made sticky buns: zoete, plakkerige broodjes. Een beetje zoals de bolus van bie ons. Yammie. Koffielikeur in een miniflesje. Vampire Virgin Jelly (rode wijn gelei voor bij de kaas of patë, moet nog geproefd). Twee kookboekjes: Slow Cooking en Bijzonder Spaans. Mummy Chocolate (lagguh!) en last but not least: de geest in de  fles. Altijd bruikbaar, voor als mijn eigen spirit er effe uit is. Eén maal het deksel openen doet wonderen ;-))

Lieve Es: zonder jou is de wereld kleurloos. Saai. Gezapig. En stukken minder feestelijk. Dank voor dit onverwachte, leuke kadootje. Alles zal vrolijk worden opgesnoept. Dagge bedankt zeit da witte. Love you.


8 opmerkingen:

 1. Wat leuk dat jij 'm gewonnen hebt. En wat een leuk pakket heeft ze er weer van gemaakt! Dat kan je wel aan haar overlaten. Geniet ervan....

  Groetjes, Tessa

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik geniet nu al, Tessa! Het feest is begonnen ... dankzij Esmée. She's the best!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een verwennerij van Esmee! Wat is ze toch een bezig bijtje en altijd bezig voor een ander. Leuk dat jij het gewonnen hebt, gefeliciteerd!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dank voor de lieve woorden.
  Ik hou ook van jou!
  X

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooi gezegd Nell :-) Geniet van je mooie foodswap-halloween-pakket van Es!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. @Caroline: ik werd vanmorgen wakker met de "geest in de fles" op het nachtkastje. Had hem daar gezet op mezelf te laten schrikken vannacht. (het is zo'n glow-in-the-dark-ding). Ha, ha zelfs 's nachts is Es nog bezig ;-)
  @Esje: no words needed ... ♥
  @Brenda, dank je. Ik geniet!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hi to еvery onе, foг the reaѕon that ӏ am in faсt eаger οf readіng thiѕ web ѕіte's post to be updated daily. It contains nice information.

  Stop by my web-site :: www.paydayloansonlinet3.com
  Here is my web site ... Pay Day Loans

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...