zondag 7 april 2013

Taartje van witlof met brie en pecannoten

 
Als voor het eerst in 188 dagen de zon zich weer eens laat zien en de temperatuur weldadig aanvoelt op het koude, weggekwijnde lijf, dan heeft een mens wel iets beters te doen dan in de keuken te staan.

De páááden op, de lá-há-há-nen in, dát was het motto van vandaag. Zuivere Zeeuwse buitenlucht verzamelen. Deze kostbare levenselixer opslaan in de toppen van je longen, zodat er niets verloren gaat. Genieten ook vooral. Van een mild zuchtje wind en heilzame zonnestralen. Lentedag nr 1 is een feit: het massale ontwaken is begonnen.

Na zoveel dagen ontberingen gaan we dus op deze eerste zonnige dag niet moeilijk doen over eten. We zien wel. En dat pakt - gek genoeg - altijd anders uit. Doemden er eerst nog tosti’s, frites, omeletten op voor mijn geestesoog; nog vóór het eerste wijntje, had ik de plannen al bijgesteld.

Het werd uiteindelijk een taartje van witlof met brie en pecannoten. Zo verzonnen, zo gepiept. Witlof met een uitje stoven. Goed droog bakken. Lapje bladerdeeg in vormpje duwen. Even 10 minuten blind voorbakken. Dan de witlof erop met de gesneden brie. Wat nootjes er tussen leggen en nog eens 10 minuutjes in de oven. Lekker met een glaasje rood nagenieten van deze dag!

3 opmerkingen:

 1. Helemaal eens: bij ons was het ook de páááden op en de lá-há-há-nen in. Geen frites, want dat aten we gisteren. Mooi recept jouw taartje met witlof, brie en noten. Wij eten couscous met lamsbout, maar eerst nog een wijntje.. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Vóór alles gaat toch ook bij mij "het buiten zijn". Heerlijk om zuurstof te snuiven, vogels te horen, groen te zien. Jammer genoeg lag er bij thuiskomst geen lamsboutje in de koelkast te wachten ;-)

   Verwijderen
 2. Grappig dat je ook witlof op het menu had. Ziet er lekker uit zo met brie en noten. Jammer dat het vandaag niet zo mooi was als gisteren. Maar we houden moed !!

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...