vrijdag 6 september 2013

Focaccia

 
Rechtstreeks op de vloer. Of in een bus. Langwerpig. Of rond. Hoog of laag. Met rozijnen. Met suiker. Met sesam. Diep donkerbruin of wolkjeswit. Van spelt. Van tarwe. Of van rogge.

Wie aan brood denkt, denkt aan Levine, de ongekroonde Koningin van ons dagelijks brood. In haar oven worden al die deegjes omgetoverd tot de meest heerlijke creaties. Elegante baguettes, stoere desembroden, gezond volkoren of super-de-luxe panettones. Levine weet van een handje bloem, water, zout, gist een heus natuurproduct te maken, helemaal vrij van kunstmatige kleur,- geur-, en smaakstoffen. En voor wie het allemaal niet gelooft: neem eens een kijkje op haar website.

Uit mijn eigen Thuisbakkerijtje kwam vanmiddag deze heerlijke focaccia. Een luchtig, Italiaans brood met een knapperige korst. Op smaak gebracht met kruiden en grof zeezout. Het volledige recept is hier te vinden. Omdat ik niet alle ingrediënten in huis had, werd het een vulling van fijngesneden olijfjes, zongedroogde tomaatjes en oregano. Heel aangenaam, zo'n vers gebakken broodje, aangevuld met een voedzame salade op basis van couscous. Zie hiervoor mijn volgend blog.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...