zondag 3 november 2013

Steenbok versus Vis

Oké, ik ben een behoorlijk koppig tiepje. Met een soort van hoorns. En als ik kwaad wil, gebruik ik die. Want daar zijn ze voor tenslotte.

Laat mij ook vooral niet los in de directe nabijheid van een Leeuw of Ram, want dan begint het Grote Feest in al zijn glorie. Fight for your right is vanaf de eerste seconde het motto. Zet mij echter naast een Tweeling of een Maagd en een levenslang verbond lijkt te zijn gesloten. We compenseren elkaar, vullen elkaars tekorten aan, maken gretig gebruik van elkaars kwaliteiten.

Maar het allerbeste gedijt deze standvastige bok toch in de nabijheid van een vriendelijke, geduldige Vis. Met hun relaxte, hartelijke en onderdanige natuur, vormen ze geen bedreiging voor een sterkere of wilskrachtige persoonlijkheid. 

Ondanks dat mensen die geboren zijn onder het sterrenbeeld Steenbok zo veeleisend zijn, zijn ze ook heel redelijk. Ze zijn verrassend geestig en gebruiken die humor veelvuldig ter verzachting van andermans (maar ook die van zichzelf) geschonden zieltje. Ze weten het alledaagse te appreciëren, maar slaan ook dolgraag hun vleugels uit om voor even - o, héél even maar - uit te stijgen boven het alledaagse.

Daar worden ze blij van. Echt heel blij. Als een kind. Dat zit ergens diep van binnen. Waar ook die boerse koppigheid, die zelfverzekerdheid, die kritische blik gehuisvest is en die dan voor even overstemd wordt door het opgewonden geklap in hun jonge handjes. Die zo heerlijk zacht aanvoelen, dat ze voor even - o, héél even maar - het eelt erop niet voelen.
Zie hier mijn kinderlijke geluk van de afgelopen dagen.

een fijn stukje vis in de pan (rogvleugel)
 
 Tom Yang Kung (Oosterse kreeftensoep)

broodje tonijn met geitenkaaskroketje
 
coquille met bloemkoolcréme
 
 de nieuwe, schattige theepot van Emma Bridgewater. Blij, blij, blij mee
 


2 opmerkingen:

  1. Ach, deze Weegschaal gokt meestal, weegt niets behalve woorden en gedachten...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Weet je, Ellen, het is daarom dat ik Weegschalen zulke fijne mensen vind. Diep van binnen wil ik ook wel eens van die geëffende paden af en maar kijken waar ik uitkom. Helaas ... mijn hoefjes zijn inmiddels afgesleten ...

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...