dinsdag 4 maart 2014

Salade van geroosterde biet met geitenkaas

Over fijne combi’s gesproken. Sla met geitenkaas. Geitenkaas met biet. Biet met balsamico. Balsamico met olijfolie. Olijfolie met noot.

Als je vervolgens al deze combi’s bij elkaar voegt, krijg je één mega supercombi. En dat smaakt fantastisch, vooral als je de bietjes in de oven roostert. Voor wie niet weet hoe dat in zijn werk gaat, is hier de werkwijze.

Verpak de bietjes afzonderlijk van elkaar in aluminiumfolie. Verwarm de oven tot 220°. Rooster de bietjes in 60 à 80 minuten gaar. Als je een puntmesje er gemakkelijk in kan steken, zijn ze gaar. Warm kun je ze heel gemakkelijk pellen. Daarna ben jij de baas. Je kunt er blokjes van snijden, plakjes van schaven of doen alsof het een appel betreft. Daarvoor halveer je allereerst de biet, daarna snijd je hem in kwarten en die parten vervolgens nog een keer doormidden. Zo doe ik het. Lekker snel en simpel.

Veldsla wassen en drogen. De bietenpartjes erop draperen. Daarop plakjes geitenkaas. Hazelnoten roosteren in een droge koekenpan, even hakken en erover strooien. Afwerken met flink wat versgemalen peper, balsamico en extra vergine olijfolie. Lekker met een vers gebakken broodje erbij!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...