zondag 7 juli 2013

Lauwwarme rijstsalade met tonijn

Was dat genieten of was dat genieten vandaag?
Dat dacht ik ook .....

Ingrediënten:
kopje gaargekookte rijst
blikje tonijn in olie, uitgelekt
klein blikje mais, uitgelekt
2 ons snijbonen in ruitjes en kort gekookt
10 radijsjes in stukjes
rode paprika in stukjes
5 bosuitjes fijngesnipperd

Dressing:
flinke lepel mosterd
sap halve citroen
extra vergine olijfolie, zoveel je wilt
scheutje gembersiroop of honing
peper/zout

Bereidingswijze:
Husselen, husselen, husselen.

Tip: meng dergelijke salades als de rijst nog een beetje warm is, zo vermengen de smaken zich goed. Eet lauw. Nooit uit de koelkast!





7 opmerkingen:

  1. Reacties
    1. Dank je, Sylvia. Dit soort gerechten komen in een opwelling uit mijn handen en zijn vaak erg smakelijk

      Verwijderen
  2. Grappig, dit eten wij ook al jaren, onder de noemer van Riz Nicoise ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wat een leuke naam voor dit gerecht. Ik houd 'm erin, Carla!

      Verwijderen
  3. Dat moet ik maar eens maken voor mijn lunch. En ik vind Riz Niçoise ook heel mooi klinken.
    Dat wordt nog eens chique lunchen!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Met een Kir Royal erbij! Mondain dat we zijjn .... :-))

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Jij bent ook weer goed bezig zo te zien, en Kir Royal(mmm) maakt rauwe bonen ook zoet toch?!
    Ziet er lekker uit vooral met dit weer, doet me ook een beetje denken aan Taboulè... met munt.
    groetjes eric

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...