Dat dacht ik ook .....
Ingrediënten:
kopje gaargekookte rijst
blikje tonijn in olie, uitgelekt
klein blikje mais, uitgelekt
2 ons snijbonen in ruitjes en kort gekookt
10 radijsjes in stukjes
rode paprika in stukjes
5 bosuitjes fijngesnipperd
Dressing:
flinke lepel mosterd
sap halve citroen
extra vergine olijfolie, zoveel je wilt
scheutje gembersiroop of honing
peper/zout
Bereidingswijze:
Husselen, husselen, husselen.
Tip: meng dergelijke salades als de rijst nog een beetje warm is, zo vermengen de smaken zich goed. Eet lauw. Nooit uit de koelkast!
Ah, ziet er heerlijk uit :)
BeantwoordenVerwijderenDank je, Sylvia. Dit soort gerechten komen in een opwelling uit mijn handen en zijn vaak erg smakelijk
VerwijderenGrappig, dit eten wij ook al jaren, onder de noemer van Riz Nicoise ;-)
BeantwoordenVerwijderenWat een leuke naam voor dit gerecht. Ik houd 'm erin, Carla!
VerwijderenDat moet ik maar eens maken voor mijn lunch. En ik vind Riz Niçoise ook heel mooi klinken.
BeantwoordenVerwijderenDat wordt nog eens chique lunchen!
Met een Kir Royal erbij! Mondain dat we zijjn .... :-))
BeantwoordenVerwijderenJij bent ook weer goed bezig zo te zien, en Kir Royal(mmm) maakt rauwe bonen ook zoet toch?!
BeantwoordenVerwijderenZiet er lekker uit vooral met dit weer, doet me ook een beetje denken aan Taboulè... met munt.
groetjes eric