De inrichting is smaakvol. Witte buffetkasten waarin de producten prachtig uitkomen, een antieke, houten toonbank met daarop het assortiment bonbons. Ik lees spannende combinaties op de kaartjes, waaronder banaan/rode peper; melkchocolade truffel met Bacardi; witte chocoladetruffel met Grand Marnier en drop/bosbes. Ook de inmiddels bekende vulling caramel/zeezout is hier volop aanwezig.
Vanzelfsprekend neem ik een pondje van het lekkers mee. Ik kan niet wachten om het geluid van knappende chocolade te horen en de zacht-vloeiende vulling over mijn tong te voelen wegsmelten. En het Zeeuws Ministerie stelt mij daarin niet teleur. Bonbon na bonbon verdwijnt uit het doosje. Mooi dun gegoten chocolade in verrassende smaakcombinaties, hoewel die vulling voor mij best nog wat meer uitgesproken mag zijn. Omdat de smaak van chocola snel de neiging heeft te overheersen, dient er een stevig evenwicht te zijn tussen de buiten- en de binnenkant. Want laten we eerlijk zijn: bij bonbons gaat het toch uiteindelijk om dat zachte, vloeibare binnenste. Zoet en zalig. Als de liefde zelf.
Zo'n ministerie zou elke provincie moeten hebben!
BeantwoordenVerwijderen