donderdag 18 juli 2013

Zeeuws ministerie van Chocolade & Culinaire Zaken


Het Zeeuws Ministerie van Chocolade & Culinaire zaken is een nieuwe chocolaterie in het centrum van Middelburg. Hét adres voor chocoholics en foodies, want aan de Lange Noordstraat 8 kun je niet alleen terecht voor een divers assortiment aan bonbons; er zijn tevens ook leuke culinaire cadeaus en streekproducten te koop.


Marco en Manon zijn de ondernemers achter dit ministerie. Geen onbekenden in de culinaire wereld, zij exploiteren al vele jaren het naastgelegen restaurant Peper en Zout. Bescheiden noemen zij zichzelf chocolatiers in spé. Dat neemt niet weg dat ze barsten van de ambitie om iets moois neer te zetten op chocoladegebied. Op dit ministerie wordt dan ook niet eindeloos gedebatteerd; hier worden de handen uit de mouwen gestoken! Achterin de winkel is te zien wat die dag al aan productie heeft opgeleverd.

De inrichting is smaakvol. Witte buffetkasten waarin de producten prachtig uitkomen, een antieke, houten toonbank met daarop het assortiment bonbons. Ik lees spannende combinaties op de kaartjes, waaronder banaan/rode peper; melkchocolade truffel met Bacardi; witte chocoladetruffel met Grand Marnier en drop/bosbes. Ook de inmiddels bekende vulling caramel/zeezout is hier volop aanwezig.



Vanzelfsprekend neem ik een pondje van het lekkers mee. Ik kan niet wachten om het geluid van knappende chocolade te horen en de zacht-vloeiende vulling over mijn tong te voelen wegsmelten. En het Zeeuws Ministerie stelt mij daarin niet teleur. Bonbon na bonbon verdwijnt uit het doosje. Mooi dun gegoten chocolade in verrassende smaakcombinaties, hoewel die vulling voor mij best nog wat meer uitgesproken mag zijn. Omdat de smaak van chocola snel de neiging heeft te overheersen, dient er een stevig evenwicht te zijn tussen de buiten- en de binnenkant. Want laten we eerlijk zijn: bij bonbons gaat het toch uiteindelijk om dat zachte, vloeibare binnenste. Zoet en zalig. Als de liefde zelf.




1 opmerking:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...