woensdag 6 juli 2011

Espresso

Ik ben een theeleut. De Man is een coffeeholic. Er zijn dus mensen en mensen. En er is koffie en koffie.  De Man zweert al tientallen jaren bij de espresso van Illy. Eerst de blikken losse koffie. en sinds de servings hun intrede deden, worden deze in ruime hoeveelheden besteld en even zo snel weggedronken. Servings hebben het grote voordeel dat je altijd de juiste hoeveelheid gebruikt, nooit geen losse-koffie-kliederboel meer hebt en ook nooit meer je piston hoeft  uit te kloppen. Een perfecte oplossing.
Om onze buitenplaats, net als  thuis, te voorzien van een (tweede) dure espressomachine, zou ten koste van heel wat andere genoegens gaan. Het werd nog een lange discussie, toen ik het argument naar voren schoof dat ik zelf al jaren  genoegen nam met een kopje gekookt water en een theezakje. Gelukkig diende de oplossing zich als vanzelf aan, toen de handespresso http://www.handpresso.nl/ op de markt verscheen.

Een handzaam apparaatje, te vullen met water en daarna op te pompen tot 16 bar druk. Je plaatst de serving, laat de druk ontsnappen. en voila een geurige espresso druppelt het kopje in. Man blij, vrouw blij. Opdat het afkicken het weldadige buitenleven niet hoeft te verstoren ;-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...