vrijdag 14 oktober 2011

8e Plaats Top 50 Nederlandse Foodblogs

De belangrijkste mail van vandaag bevatte het volgende:

Beste Nell,
Graag wil ik je mededelen dat je de nummer 8 bent geworden bij de top 50 beste Foodbloggers lijst van Just Eat. Wij hebben je blog uitvoerig verlekkerd bekeken, gelezen en geproefd en zijn tot de conclusie gekomen dat je een welverdiende 8e plek verdient. Ik hoop dat je dit leuk vindt! Hierbij is je persoonlijke schrijfstijl in combinatie met je duidelijke, warme passie voor eten en koken de doorslaggevende reden geweest voor ons.

Oeps! Wow! Huh? Hmm. Wacht 'ns even. Tja...   Mixed feelings bij deze ongetwijfeld aardig bedoelde woorden. Een 8e plaats bereiken op de  ranglijst van 50 beste Nederlandse voetballers, of van mooiste tuinen, of xdesnoods van best geklede vrouw, klinkt echt heul errug indrukwekkend. Of dat ook voor deze overwinning geldt, ik weet het niet. Ik heb me nimmer ergens voor ingeschreven of aangemeld en dan opeens komt er out of the blue deze 8e plaats uitrollen.

De raderen gaan dan draaien. Althans, bij mij. Wie heeft deze ranking samengesteld? Kan een blog ook stijgen of dalen? En op welke wijze kan dit beïnvloed worden? Op de site van Just Eat wordt er met geen woord over de Foodblog Top 50 gerept. Deze is alleen te vinden op hun weblog (aan te klikken via het icoontje helemaal onderaan). Ook hun Hyves- en Facebookpagina's laten niet al te veel los over hun doelstellingen. Je kunt ze liken of je kunt lid van ze worden. Echte Vrienden kun je niet met ze worden. Dat klinkt verdacht. Of niet? Verdienen zij aan het on-line bestellen van eten? Vragen. Veel vragen.  

Ik neig er naar het een actie te noemen die vooral Just Eat zelf meer publiciteit zal brengen. Niettemin is het aardig dat ik (wij) op hun vleugels mee mogen vliegen.

En dat kritische gezeur van mij, ach, het is de Overgang, mensen, de overgang. Trekt u er zich vooral niet teveel van aan. Wees blij en gelukkig. Eet lekker en verwen uzelf met een heerlijk glaasje op zijn tijd. En blijf mij vooral lezen, anders val ik misschien net zo snel van de lijst als dat ik er op gekomen ben ;-))

8 opmerkingen:

 1. Héhé mijn (verwaarloosd) blogje staat nergens op nr 8 hoor Nell :)

  Een dikke proficiat! Het is altijd een plezier hier te komen lezen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ha Anne, dank voor je welgemeende felicitatie. Jouw blog mag er ook zijn, hoor, met name je bakrecepten doen mijn koekenhart goed. Zelf ben ik niet zo'n bak-ster, dus ik vind het gaaf om te zien hoe anderen dat doen. Ik ben bang dat momenteel al je energie gaat naar je kindjes op school? Ook goed werk natuurlijk, maar voor mij mag je weer snel iets lekkers plaatsen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hallo Nell,
  Gefeliciteerd. Goed hoor en dan nog zo kort aan het bloggen. Toch een leuke waardering!
  groetjes, Caroline

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Gefeliciteerd Nell!
  En wat een leuk geschreven stukje... je deed me echt lachen, leuk en ironisch geschreven!
  Groetjes
  Marian

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heel erg leuk(geef toe):))

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Nou, ik vind de prijs wel terecht hoor Nell, je schrijft hartstikke leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. @allemaal: hartelijk dank voor jullie aardige woorden. Jullie waardering is mij meer waard dan welke Top-zoveel plaats dan ook. Echt.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Een vrij kritische blik op deze top 50. Ik denk ook dat het vooral promotie is maar de aandacht die foodblogs nu krijgen is ook leuk meegenomen,toch?
  Alleszins proficiat met je 8ste plek!

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...