donderdag 12 september 2013

The Chocolat-Line - Antwerpen

 
Iedereen weet dat je een vrouw pas écht kunt verrassen, door haar een grote doos bonbons cadeau te doen. Voor het welbekende supercalifragilisticexpialidocious-gevoel, zal ik maar zeggen. Daarmee pak je elke vrouw in. Ik zeg het er maar even bij, mochten de heren het nog niet  helemaal snappen.

Nu bestaan er bonbons en bonbons. De eerste komen van de bakker of in het meest gunstige geval van een heuse chocolatier, die overigens ook heel lekker kunnen zijn. De tweede soort komen van bijzondere smaaktovenaars. Dominique Persoone (Brugge, 1968) behoort daartoe. Hij staat bekend als innovator in de chocoladewereld en is steeds op zoek naar nieuwe, verrassende en bovenal lekkere smaakcombinaties.

De geboorte van een nieuwe bonbon duurt soms maanden. Al die tijd wordt er geëxperimenteerd, geïsoleerd en gecombineerd. Essenties van smaak worden gevangen in een knapperig laagje chocolade en daarna gemodelleerd tot de juiste vorm. Want het oog wil ook wat. De fantastische creaties van Dominique Persoone worden geleverd aan toprestaurants als Oud-Sluis. Hiermee onderscheidt hij zich van de meeste andere chocolatiers.

In het centrum van Brugge en van Antwerpen bevindt zich The Chocolat-Line, twee winkels waar al dit lekkers gewoon te koop is. Ik geef je één raad mee, als je daar toch bent, neem dan meteen het volledige assortiment mee. Je moet er even voor in de buidel tasten, maar dan heb je ook wat. Op de foto hieronder zie je een aantal willekeurige bonbons uit mijn zorgvuldig weggestopte doos, met de namen erbij,  plus een beschrijving van de vulling. Het is maar om jullie een indruk te geven van wat er allemaal mogelijk is op chocoladegebied. En da's héél wat, dat kan ik inmiddels "volmondig" beamen ;-)

 
van links naar rechts:
Samba - melkchocoladeganache van sambathee met een gelei van griottes
Bollywood - witte chocoladeganache gearomatiseerd met saffraan en een zachte curry
Monkey's Favourite - karamel met koriander en gezouten pindapraliné
Soleil - ganache met passievrucht
Boeddha - bittere ganache met gemberpuree
 
onderste rij:
Creole - bittere ganache met Arabica espressokoffie
Yuzu - witte chocoladeganache met framboos en een karamel van yuzu
Apple - karamel met appelbalsamicoazijn en een praliné van Granny Smith
Caballo - hazelnootpraliné en stukjes brésilienne

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...