vrijdag 1 augustus 2014

Pimm's cup cocktail


Alle mojito's, Hugo's of aperol spritz' ten spijt, de Pimm's cup heeft inmiddels ook een aardig vast plekje weten te veroveren op de drankenkaart in huize Eetplezier. Lekker rond een uur of vier op je eigen overdekte terras, wachtend op de eerste onweersbui.

Pimm’s nr 1 is in Nederland niet zo heel erg bekend. Het is afkomstig uit Engeland en in zijn pure vorm min of meer ondrinkbaar. Oké, met flink wat ijs wordt het al een ander verhaal, maar als cocktail wordt het pas echt leuk!
Pimm's smaakt alvast naar kinine en gember. En waarschijnlijk nog naar anderhalf dozijn andere "geheime" kruiden, waarvan ik de oorsprong niet kan ontdekken.

Een traditionele Pimm's cup wordt als volgt gemaakt: vul een grote, glazen kan met een handvol ijsblokjes. Daarin schenk je één deel Pimm’s en drie à vier delen koolzuurhoudende citroenlimonade. In Engelse recepten wordt ook wel melding gemaakt van ginger ale of 7Up. Ik geef de voorkeur aan Crystal Clear Citron. Doe nu de muntblaadjes in de kan, de citroen-, sinaasappel,- en komkommerschijfjes. Voor een extra feestelijk effect kun je nog gehalveerde aardbeien toevoegen.

Roer even flink, versier de rand met een schijfje fruit en ga op zoek naar je meest luie stoel. Maak het jezelf comfortabel zodat je, wanneer de slaap mocht toeslaan na enkele glaasjes, je niet wakker wordt met een geknakte nek of opgefrommeld bovenlijf. Pimm’s cocktail is verfrissend, kruidig en de ideale dorstlesser om deze tropische dagen te kunnen overleven. Priklimonade voor volwassenen. Maar door de aanwezige alcohol met een venijnige nagalm. U is gewaarschuwd!

Voor 5 à 6 glazen:

2 dl Pimm's
6 dl citroenlimonade of ginger ale
plakjes komkommer
halve sinaasappel, in plakjes
halve citroen, in plakjes
halve appel, in plakjes
klein bosje verse munt
evt wat verse aardbeien,

4 opmerkingen:

 1. Pimm's.. Inderdaad Engeland.. hoeden, prachtige jurken en veel stralende gezichten.
  Roeiwedstrijden en Henley Festival. Een heerlijk drankje en een mooie herinnering.
  En nog nooit zelf gemaakt; dank voor het recept.
  groet Anna

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jij was dus ooit, mét Pimm's, in het bijpassende decor te vinden! Supergaaf. Ik ben dol op de Engelse tradities en gewoonten. Ben er nog nooit zelf geweest, vanwege boten- en tunnelangst.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nell toch.. als import Zeeuwse niet durven varen! Dat is jammer.
  Het was voor mij een onvergetelijke ervaring, met name omdat alles echt zo was als gezien op tv, over gelezen en voorgesteld.
  Na Engeland is het wel hard landen hier; je mist per direct de uitmuntende omgangsvormen en (taal) humor.


  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ohh dit vind ik ook heerlijk! Ik heb een tijd in Engeland gewoond en daar bestelde ik 's avonds vaak een hele kan met wat vrienden om te delen. Eigenlijk heb ik het thuis nog nooit gemaakt.. Toch eens doen. Nu trek ik meestal een lekkere fles wijn open 's avonds als er mensen langskomen, maar een lekkere karaf Pimm's is ook wel eens heel gezellig.

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...