donderdag 7 februari 2013

Chili sin (of con) carne

 
Chili is één van die gerechten die ik steevast vergeet als ik wanhopig op zoek ben naar de invulling voor de avondmaaltijd. Terwijl Man en ik het toch echt heel graag eten. Liefst met rijst. En wat salade voor de frissigheid.

Ook heel fijn: dit gerecht is supergemakkelijk om te te toveren van de normale (dus met gehakt) naar de vegetarische versie. Aan dit recept heb ik nog wel een grote ui toegevoegd. Voor de smaak.
De paprikamix heeft Appie aan andere klanten mogen verkopen. Als één rode paprika € 0,49 kost en de driekleurige mix € 1,79, dan kies ik simpelweg voor drie rode. Sorry, meneer Heijn, ik let op de kleintjes.

Ingrediënten:
1 eetl. zonnebloemolie
1 teen knoflook, fijngehakt
(optioneel: 1 ui, fijngesnipperd)
1 schaal vegetarisch gehakt (AH Vega) 175 gr (of h.o.h. gehakt)
1 theel. paprikapoeder
2 theel. gemalen komijn
½ theel. chilipeper uit de molen
1 zak paprikamix (3 stuks)
2 pakjes tomato frito (tomatensaus à 350 gr)
1 blikje mais, uitgelekt
2 blikken chilibonen (400 gr), uitgelekt
crème fraîche

Bereidingswijze:
Verhit de olie in een hapjespan en fruit de knoflook 1 minuut.
Voeg het (vegetarische) gehakt, de paprikapoeder, komijn en chilipoeder toe en bak op middelhoog vuur.
Schep regelmatig om.
Halveer ondertussen de paprika’s en verwijder de zaadlijsten.
Snijd het vruchtvlees in blokjes.
Voeg toe aan het mengsel en bak 5 minuten.
Doe de tomato frito erbij en laat op een laag vuur zachtjes koken.
Voeg de mais en bonen toe, schep om en warm nog 3 minuten door.
Verdeel de chili over de borden en schep er een fikse lepel crème fraîche op.
Bestrooi naar smaak met geraspte belegen kaas.

Bron: Allerhande december 2012


3 opmerkingen:

  1. Toevallig heb ik het een paar weken geleden ook weer eens na jaren gemaakt. Ik maak het met capucijners en witte bonen in tomatensaus. Wij vonden het ook weer erg lekker, vooral de volgende dag, dan zijn de smaken nog lekkerder ingetrokken!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mijn chili lijkt op die van jou! Heerlijk hè, het geeft mij op de koudere dagen in het jaar altijd zo'n knus gevoel.

    Dat van de paprika's begrijp ik volkomen. Sowieso vind ik 1,79 erg duur voor 3 paprika's, op de markt vind ik soms zakken kleinere paprika's die wat minder mooi of onregelmatig van vorm zijn, voor een euro. De vorm maakt me dan niet zoveel uit, ze gaan toch in stukken de chili in. :)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat ziet dit er lekker uit! Ik heb laatst allerlei ingrediënten ingeslagen bij Remon Afro Asian Market in Rotterdam, benieuwd wat ik ervan ga bakken!

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...