Er werkte niet veel mee vandaag. Zelfs moest de hulp worden ingeschakeld van De Fysiotherapeut en De Paracetamol. Geen topdag dus.
Gelukkig bood de dagelijkse maaltijd zoals altijd houvast. Er moest een beetje voor gekneed en gefröbeld worden. Zoiets leidt af en dat werkt prima als alternatieve pijnbestrijder. Op het menu: homemade pizza. Het schort komt er voor uit de kast.
Er bestaat natuurlijk de (gemakkelijke) diepvriesvariant. Of de bestelvariant. Maar
in huize Eetplezier durft men daar zelfs niet aan te denken. Dank u, De Man en ik worden er voor behandeld. Bij recepten als deze gaat alle lof naar de eerstgenoemde; hij heeft de volledige thuisbakkerij onder zijn beheer. Zelf ben ik meer van het stoof-, en pruttelgebeuren.
Voor het deeg:
250 gr. bloem
1 dl water
10 gr. verse gist
½ theelepel zout
snufje suiker
2 eetl. olie
Gist even oplossen met wat water en suiker.. Doe de bloem in een kom, maak een kuiltje en giet de gistoplossing erin. Doe dan de rest van het water, de olie en het zout erbij. Kneed zo’n 10 minuten tot zich een elastische bal gevormd heeft. Laat deze bal drie kwartier rusten. Rol daarna het deeg zo dun mogelijk uit. Hier wordt altijd een tweepersoons gigapizza gemaakt, maar je kunt natuurlijk het deeg ook in
2 helften verdelen.
Vulling van deze pizza:
tomatensaus (creativiteit is geboden bij dit)
1 rode ui in reepjes gesneden en gebakken
1 in reepjes gesneden en gebakken paprika
1 in plakjes gesneden en gebakken aubergine
250 gr. gesneden en gebakken champignons
blikje tonijn
8 ansjovisfilets
kappertjes
2 pakjes buffelmozzarella
oregano
versgemalen peper
Leg het deeg op een bakplaat bekleed met anti-aanbakfolie en maak de randen van het deeg met de vingertoppen iets dikker, zodat de vulling er niet af kan lopen.
Verdeel vervolgens de saus en de vulling over de pizzabodem.
Bak de pizza in het midden ( of 1 richel onder het midden) van een
voorverwarmde oven (hoogste stand, 250 graden) in circa 10-15 minuten gaar. Hangt een beetje af van de dikte van je bodem.
Leg het deeg op een bakplaat bekleed met anti-aanbakfolie en maak de randen van het deeg met de vingertoppen iets dikker, zodat de vulling er niet af kan lopen.
Verdeel vervolgens de saus en de vulling over de pizzabodem.
Bak de pizza in het midden ( of 1 richel onder het midden) van een
voorverwarmde oven (hoogste stand, 250 graden) in circa 10-15 minuten gaar. Hangt een beetje af van de dikte van je bodem.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten