Al minstens een half jaar wilde ik zelf vanille-extract maken. Het kwam er steeds niet van omdat ik geen goede kwaliteit vanillestokjes te pakken kon krijgen. Overal kwam ik van die dunne, armetierige twijgjes tegen. Alsof ze meer dan 10 jaar geleden geplukt werden en nu hulpbehoevend lagen te wachten in hun plastic zakjes of kokertjes om meegenomen te worden door een liefdevolle kookgek. Nu is mevrouw Eetplezier wellicht al niet goed, maar zeker ook niet gek. Dus duurde de zoektocht en duurde.
Dankzij de welwillende bemiddeling van de enige echte Keukenprinses in mijn familiekring, werd ik op het goede vanillespoor gebracht. Ik kocht bij http://www.thofwelgelegen.nl/web/ prachtige, dik-vlezige vanillestokken.
Het maken van vanille-extract is kinderspel. Flesje goed schoonmaken, 2 of 3 vanillestokjes doormidden snijden (wel de uiteinden aan elkaar laten zitten) en in het flesje stoppen. Afvullen met de vodka. Daarna volgt het grote wachten. Toch wel zo’n 6-8 weken. Tussentijds steeds even schudden.
Jihaaaaaaaa! Dat wilde ik nu altijd al weten hoe ik dat zelf kon maken! Hier staat dus een nieuw project op stapel :)
BeantwoordenVerwijderenMooi, Anne! Het moet echt fantastisch spul zijn om mee te werken in je patisserie en desserts. Na drie dagen is de inhoud van mijn flesje al donker gekleurd. Top!
BeantwoordenVerwijderenOh dat vind ik leuk zeg ! Dat wil ik zeker ook eens doen, dank voor je super goeie idee!
BeantwoordenVerwijderenNiet alleen hebben we dezelfde flesjes gebruikt, maar ook dezelfde wodka! Leuk zeg! Hoop dat het jou ook bevalt!
BeantwoordenVerwijderen