vrijdag 18 november 2011

Salade van blauwschimmelkaas, groene tomaten en olijven

Sommige mensen eten het om snel een paar pondjes kwijt te raken. Anderen omdat ze uitsluitend van lichte, gezonde maaltijden houden. En in huize Eetplezier wordt een salade gegeten als er een dringende behoefte bestaat aan iets anders als aardappelen, rijst of pasta. Samen met een huisgebakken broodje vormt dit de welkome afwisseling.

Vandaag was de keus voor de ingrediënten niet erg moeilijk. In de groentetas van deze week zat een mooie, botermalse krop sla. En groene tomaten (jawel, zoekt u gewoon even verder op het plaatje). De ingekochte blauwschimmelkaas was bedoeld als verwennerij voor het bezoek van gisteren. Deze hoefde ik geen kaas en ook geen gemarineerde olijven. Ook goed.
Zo ontstaat dan vanzelf deze salade met blauwschimmelkaas, groene tomaten, gemarineerde olijven en pijnboompitjes. Erbij een dressing van zuivere Valderrama olijfolie met citroen, mosterd en honing.

1 opmerking:

  1. Ja ..lekker.ik vind vooral de kaas lekker in deze kombinatie:)

    Er sis een leuk Giveaway over op mijn blog.Iedereen is welkom.Tot 23 November;)

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...