zaterdag 22 maart 2014

Water bij de wijn

In mijn nabijheid kijkt niemand me meer met oprechte belangstelling aan, als ik roep dat er echt wel dagen zijn waarop er direct na het ontwaken goede voornemens bij me opwellen. Kennelijk heb ik mijn goede  reputatie daaromtrent ooit verspeeld. Snap zelf niet waarom, want ik ben een doelenmens. Opgevoed met termen als Ledigheid en Oorkussen. Braaf probeer ik me elke dag te herinneren wat de werkelijke essentie van ons leven is. Iets betekenen voor een ander. Geen rare dingen roepen over de anders-gekleurde of anders-denkende medemens. Niets wegnemen wat een ander toebehoort. Ook niet als het er allemaal bijzonder begeerlijk uit ziet. Beter compromissen sluiten dan in zelfzucht willen baden. Water bij de wijn. Dat soort dingen.

Ter zake. Goede voornemens. Even geen alcohol bijvoorbeeld is er zo één. Keert met grote regelmaat terug. Denk nu niet meteen dat ik enorme hoeveelheden tot me neem, maar een fijn glaasje wijn gaat er elke dag wel in. Soms krijg ik echter visioenen van opgezette levers, vergiftigde ingewanden en afstervende hersencellen. Dan neem ik dappere besluiten. Een meerdaagse time-out betreffende het dagelijkse glaasje.

Zo ver komt het nooit. Als de wijzers van de klok zich richting vijf uur hebben begeven, begint het al te kriebelen. Vorige week had ik toch die sappige Valpolicella gekocht? En lag er niet ook nog een flesje Barolo 2009 op ons te wachten? Om nog maar te zwijgen over de zalige Hugel Gewürztraminer die eigenlijk al over zijn top is.….

Zo gaat dat dus in huize Eetplezier. Ik ben een slapjanus. Dat ben ik. Een slapjanus die gelukkig nog net op tijd erachter komt dat het leven weliswaar zo zijn eigen leefregels kent, maar tevens te kort is om er niet van te genieten.

Vandaag is deze voortreffelijke Les Jamelles Syrah 2012 aan de beurt.
Alcoholpercentage: 13,5%
Schenkadvies: nu tot medio 2016
Druivenras: Syrah
Te koop bij o.a. Wijnkoperij Van Leerzem te Middelburg

Voor het tweede achtereenvolgende jaar werd deze rijke wijn bekroond met een zilveren medaille op de competitie van ISWC waar alle wijnen over de hele wereld samenkomen.
Bevat tonen van rijp, zwart fruit en een zwoele kruidigheid van peper en chocolade.
Lekker bij o.a. mediterrane schotels, wild, charcuterie en gekruide gerechten.


5 opmerkingen:

 1. Prima wijnen en heel betaalbaar hè.
  Ik vind ze bijna allemaal lekker van les Jamelles. Heb je de andere druiven ook al geprobeerd?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, ik heb ze allemaal geproefd. De merlot vond ik erg weinig body hebben, maar de cabernet was ook prima. Alleen de witte hebben niet mijn voorkeur. Leuk dat jij deze ook kent!

   Verwijderen
  2. Ja inderdaad, vooral de cabernet vind ik heerlijk.

   Verwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...